TOĞGAMalzemesi1 kase nohut1 kase dövme2 çorba kaşığı un1 top nane3 kg yoğurt
YapılışıYoğurt su ile iyice çırpılır. Çırpıldıktan sonra iki çorba kaşığı un ilave edilir. Dövme ile nohut tencerenin içine atılır. Ocakta Dövme ile nohut pişene kadar karıştırılır. Sonra nane ince,ince kıyılır. Çorbanın içine atılır.Yemeğimiz tabaklara konarak nefis çorbamız afiyetle yenir.**********************************************SÖĞÜRMEMalzemesi1 kg patlıcan
1 kg soğan1 kg yeşil biber
YapılışıBu malzemeler közde pişirilir. Daha sonra ufak,ufak doğranır. Ekşi, tuz ve biber ilave edilerek karıştırılır. Afiyetle yenir.**********************************************BÖREK ÇORBASI
Malzemesi3 kg un1 kg soğan1 kg taze kıyılmış et2 çorba kasesi nohut2 çorba kasesi dövme1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz ve biber1 tatlı kaşığı nane1 su bardağı sıvı yağYeteri kadar su
Yapılışı2 kg un yoğrularak hamur haline gelir. Hamur yuvarlak açılır. Açılan hamur kare, kare kesilir. Daha sonra içi hazırlanır. Soğan incecik kıyılır, taze kıyılmış et salça, tuz ve biber ile karıştırılır. Kare biçimindeki hamurun içine az, az koyulup yumulur. Nohut ile dövme yıkanıp tencerenin içine boşaltılır. Yapmış olduğumuz hamur tencereye aktarılır. Isıtılan sıcak su tencereye aktarılır. Dövme ve nohudu pişene kadar kaynar kaynayana kadar salçası yakılır. Çorbanın üzerine dökülür. Yemek hazır hale gelir.
7.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder