Malzemeler:
6 adet yumurta, 1 kg. taze yoğurt, iki yemek kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı sıvı yağ kullanılır. Genişçe bir kapta kaymakta olan olan suya yumurtalar kırılır. Yumurtalar kaynar, su da haşlanır. Haşlanan yumurtalar, kevgir yardımı ile alınarak suya süzülür. Servis kabına konan haşlanmış yumurtalar, bıçakla parçalanır. Üzerine taze yoğurt ilave edilir. Bilahere servise yakın, salça ve yağ ile tavada pişirilerek elde edilen sos yoğurtlu yumurta, üzerine dökülerek servis yapılır. Bu yemek acil hallerde, yakın akraba ve komşu vefatında ölü yerine (erene) giderken çabuk hazırlanabilen bir yemek çeşididir.
24.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder