23.12.2008

Kalbura Bastı

Malzemeler :
1 Paket margarinŞerbet için: 1 paket vanilya2 adet yumurta1.5 kg. toz şeker1 tutam tuz1 litre su2 kaşık yoğurt1/2 limon suyu1 su bardağı ceviz1 paket kabartma tozuMalzemelere yetecek kadar un

Hazırlanışı:
Unun ortası havuz yapılır. Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir. Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılır.

Hiç yorum yok: