Malzemeler:
1/2 kg. pirinç250 gr. kuşbaşı kuzu eti1 bardak tereyağı1 bardak ince kıyılmış mantar2 baş soğan3 adet domates8 bardak et suyu1 kaşık şeker1 tatlı kaşığı kekik1 demet dereotu1 bardak ceviz içituz ve karabiber
Hazırlanışı:
Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır. Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır. Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder