Malzemeler:
1 kg un 300 gr tereyağ 6 yumurta ½ kg tuz 700 gr kaymak4 bardak şeker6 bardak suUnu, eleyip ortasını açın. Tereyağ ve sütü katıp yoğurun. 25 dk dinlendirdikten sonra avuçiçi büyüklüğünde parçalara ayırıp yufkaları açın. Pişirmeden önce üzerlerine su serpin. Fırında veya mangalda iki ayrı tepside pişirin. Birinci tepsideki yufkaların üzerine bolca kaymak yayın. Diğer tepsideki yufkaların kızarmış tarafını üstte bırakarak diğer tepsideki kaymaklı yufkaların üzerini kapatın. Su ve şekerle elde ettiğiniz şerbet koyulduğunda ocağın altını kapatın.Hamurlar üzerine gezdirerek dökün; kapak kapatın. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesip servis yapın.
23.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder