Malzemeler :
1 kg. taze lor (çökelek) 1 su bardağı bulgur 2 adet yumurta 1 su bardağı süt kaymağı4 kaşık tereyağı dargın 1 kg pancar yaprağı veya evelik 1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir)tuz
Yapılışı :
Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır . Taze lor içerisine yumurta , süt kaynağı , haşlanmış bulgur , ince doğranmış taze soğan , sıkılarak yaprağa sarılır . Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine yarım su bardağı su veya süt ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir . Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür .
23.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder