Malzemeler:
1 kg. pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )1 su bardağı pirinç250 gr. kıyma1 baş soğan1 kaşık salçaTereyağı, zeytinyağıMaydanoz, karabiber, pul biber1 limon
Hazırlanışı:
Kalın pırasalar 8 cm. boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır. Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır. Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur. İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder