TIRŞİKMalzemesi1 kg Tırşik yaprağı1 kase yoğurt1 kg nohut ile dövme1 çorba kaşığı tuz4 yemek kaşığı unYeterince su
YapılışıTırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.**********************************************ÇAKILDAKLIMalzemesi Yarım kg biberYarım kg patlıcanYarım kg fasulyeYarım kg domatesYarım kg dövmeYarım kg nohut2 tane patates
Yapılışı Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.**********************************************KISIRMalzemesiYeterince bulgur1 adet marul3 adet domates1 top maydanoz1 çay bardağı yağ1 yemek kaşığı yaprak biber1 tatlı kaşığı tuz1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı karabiber1 yemek kaşığı salçaYeterince ekşi
YapılışıÖnce bulguru tepsinin içine koyarız. Sonra bir yemek kaşığı salça ilave ederiz. Daha sonra kaynamış olan suyu bulgurun üzerine dökeriz. Bir tatlı kaşığı tuzu bulgurun üzerine ekleriz. Tepsinin içine koyduklarımızı özleşene kadar yoğururuz. Sonra malzemeleri ilave ederek, biber, yağ ve ekşi dökeriz. Sonra bunların hepsini karıştırırız.
7.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder