7.12.2008

Kabak Tatlısı

KABAK TATLISI
Kabak 2 KilogramCeviz İçi 250 GramToz Şeker 750 GramHindistan Cevizi 5-6 Çay KaşığıÇam Fıstığı 5-6 Çay Kaşığı
Kabaklar 2-3 cm. kalınlığında 7-8 cm. eninde parçalara ayrılarak kabukları soyulur, yıkandıktan sonra tencereye konur. Bir kat kabak, bir kat şeker yerleştirilir. Bu şekilde bir gece bekletilerek kabağın kendi suyunu salması sağlanır. Saldığı su ile kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra tencerenin kapağı açık olarak suyu çekinceye kadar kaynatılır. Sıcakken bir tepsiye dizilerek bir süre fırında pişirilir. Soğuyuncaya üzerine ceviz serpilir (Hindistan cevizi, çam fıstığı gibi malzemelerle de süslenebilir.)Manav Kültürü

Hiç yorum yok: