7.12.2008

Dartılı Keşkek

Süt (dartı yapmak için) 6-7 LitreTavuk 1 AdetAşurelik Buğday 1/2 KilogramSoğan 1 Baş Orta BoyTuz 1-2 Tatlı KaşığıSu 1,5 Litre (6 Su Bardağı)Tereyağı 2 Yemek KaşığıKarabiber Çay Kaşığının UcuylaKırmızı Biber Çay Kaşığının UcuylaYurdumuzun birçok yöresinde yapılan Keşkeğin, Sakarya yemek kültüründe ayrı bir yeri bulunmaktadır ilde özellikle düğünlerde yapılan özel günlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek ağır, hatırlı misafirlere yapılan özel bir yemektir. Herkesin yapamadığı keşkek, yemek olarak ayrı bir ustalık ve maharet gerektirmesi nedeniylede oldukça önemlidir.

Hiç yorum yok: