7.12.2008

Urfa Kebabı

Malzemeler1-2 adet hazır pide1 kg koyun kıyması1 yemek kaşığı zeytinyaği1 büyük domates1 büyük soğan2 çay kaşığı tuz½ çay kaşığı karabiber½ çay kaşığı kirmizibiber1 demet maydanoz1 bardak et suyu
Hazırlanışı:Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun.Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin.Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: