7.12.2008

Tandır Çorba

Malzemeler- » 1. 100 gr.Haşlanmış Dana Eti- » 2. İki Diş Sarımsak- » 3. Bir adet Küçük Kuru Soğan- » 4. Bir Kase Yoğurt- » 5. İki Yemek kaşığı un- » 6. Tuz baharat ,maydanoz
Yapılışı1. Dana eti düdüklü tencerede haşlanıp didilir.(Küçük parçalara ayrılır.)2. Tencerede sıvı yağla beraber ince kıyılmış sarımsak ve soğanla kavrulur.3. Haşlanmış et suyu ile birlikte tencereye boşaltılır.4. Ayrı bir kasede yoğurdun içine yumurta un,tuz ve baharat katılarak çırpılır.5. Tencerede kaynayan karışıma ilave edilir.6. 10 dakika kaynayınca maydonozu ilave edilerek servis yapılırBu çorba dana eti yerine, dana dili ile de yapılabilir. Dil haşlandıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranır.- Çankırı 1. Yöresel yemek yarışmasında üçüncü oldu.

Hiç yorum yok: