7.12.2008

Kurutlu Köftesi

Kurutlu KöftePorsiyon adedi:

5 kişilikKullanılan Malzemeler:
Döğme 1 Su bardağı Bulgur (İnce ) 2 Su bardağı Rendelenmiş soğan 3-4 orta boy Nane İsteğe göre Kurut Ezilmiş 2 su bardağı Sarımsak 5-6 diş Yağ 250 gr. Salça 2 yemek kaşığı Reyhan İsteğe göre Zeytirun İsteğe göreYapılışı: Döğme bulgur, rendelenmiş soğan, nane, reyhan, Zeytirun, tuz, karıştırılır .Ilık su ilave edilir ve iyice yoğrulur. Hamur haline gelince, uzun köfteler yapılır .Bu köfteler kaynayan suya atılır .pişen köfteler sudan alınır. Kurut (Özel kabında ezilerek) bulamaç haline getirilir. Bulamaca dövülmüş sarımsak katılır. Bir kap içine alınan köfteler üzerine bu karışım dökülür. Ayrıca bir tavada iri doğranmış soğan, yağ ve salça ile bir sos yapılır. Yemek üzerine dökülür. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok: