7.12.2008

Kütahya Köftesi

Malzemeler2 Çorba Kaşığı Tarhana2 Çorba Kaşığı Kıyma1 Çay Bardağı Bulgur1 Çay Kaşığı KarabiberYeterli Miktarda Tuz1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber1 Çay Kaşığı Nane1 Çorba Kaşığı Tereyağı1 Kase Yoğurt
HAZIRLANIŞI :Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Hiç yorum yok: