7.12.2008
Cağ Kebabı
MALZEMELER1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)1 adet soğan100 gr yoğurtyeterli miktarda lavaş ekmeği4 adet domates6-7 adet yeşilbiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberHAZIRLANIŞIKuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder