Malzemeler1 kg köftelik kıyma2 su bardağı ince bulgur2 adet yumurta2 orta boy soğanMaydanozTuz,karabiber,pulbiber,kimyon1 Yemek kaşığı un1 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı salçaKöftelerin hazırlanışı:Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur.YapılışıBulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir.
Pişirme:Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.
7.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder