7.12.2008

Bulgur Köftesi

Malzemeler1 kg köftelik kıyma2 su bardağı ince bulgur2 adet yumurta2 orta boy soğanMaydanozTuz,karabiber,pulbiber,kimyon1 Yemek kaşığı un1 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı salçaKöftelerin hazırlanışı:Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur.YapılışıBulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir.
Pişirme:Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok: