Malzemeler:
- » Hayvanın bel kemiği veya arka butlarından 2 kg et
- » 2 orta boy kuru soğan
- » 2 tatlı kaşığı kimyon
- » Pul biber
- » 1 yemek kaşığı salça
- » Tuz
Yapılışı:
1. Et 8-10 parçaya ayrılır.
2. Soğanlar ince ince doğranır, içine tuz, pul biber, kimyon ve salça konularak iyice yoğrulur.
3.Bu harç etlere sürülür ve bir tencereye üst üste konur.
4.Bu şekilde et parçaları 8-9 saat kapalı olarak bekletilir.
5.Pişirileceği zaman tencereye biraz yağ konularak etlersuyunu çekene ve kızarana kadar pişirilir.
6. Üzerine sıcak su ilave edilerek çatalın rahatça batacağı yumuşaklıkta pişirilir. (et pişmeden suyu biterse, sıcak su ilave edilir.
Not: Suyunun berrak olmasını arzu edenler, pişen etleri ayrı bir tencereye alarak etin suyunu üzerine süzülebilir.
7.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder