Şırdan Dolmasısahur sahur düştü aklıma..bizim adanaya has bi yemektir,kokoreç yiyenler bunu da afiyetle yer
GEREKLİ MALZEMELER:(4 Kişilik)
4 adet şırdan250 gr. kıymaYarım kilo pirinçYarım kilo soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber
TEMİZLENİŞİ
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyicetemizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
YAPIMI:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir..
6.12.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder