16.01.2009

PEYNİRLİ POĞAÇA ( BÖREK )

Malzemeler:
• 200 gr. beyaz peynir
• 1 Tatlı kaşığı limon suyu
• 2 Adet taze soğan
• 500 Gr ekmek hamuru
• 2 Adet yumurta
• 150 Gr galeta unu
• Kızartmak için yağ
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
2. Peyniri ezin, limon suyu ve taze soğanla karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
3. Hamurdan 12 top oluşturun ve merdane yardımıyla inceltin.
4. Her dairenin üzerine hazırladığınız içten 2 tatlı kaşığı koyup kenarlarına bastırarak kapatın.
5. Hazırladığınız börekleri yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
6. Yanında arzunuza göre hazırladığınız domates sosu ile servis yapın.

Hiç yorum yok: