9.01.2009

Gülsuyu ve Kakuleli Bisküvi

Malzemeler: 56 adet

250 gr. toz şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
3 adet yumurta sarısı
200 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
120 ml. bitkisel sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı (tsp) toz kakule
500 gr. pirinç unu
1 yemek kaşığı (tbs) haşhaş tohumu

Tarif:

Küçük bir sos tenceresinin içine şekeri ve 80 ml. (1/3 cup) suyu koyun. Orta ateşte, taa ki şeker eriyene kadar, bir yandan karıştırarak pişirin. Şeker eriyince, tencereyi ocaktan alın. Şurubun içine gülsuyunu katın ve soğuyana kadar, bir köşede bekletin.

Fırını 190 derecede (turbo fanlı fırınlarda 170 derece) ısıtın.

Büyükçe bir karıştırma kabına yumurta sarısını, tereyağını, sıvı yağı ve kakuleyi koyun. Mikserle çırpın. Yavaş yavaş pirinç ununu ekleyin. Hepsi birleşene kadar karıştırın.

Ardından yavaş yavaş şurubu ekleyin. Hamur toparlanana kadar karıştırmaya devam edin.
Krema torbasına 1 cm'lik düz ucu takın. (Eğer krema torbası yoksa: Köşesini 1 cm. kestiğiniz buzdolabı poşetini kullanabilirsiniz.)

Bütün hamuru torbaya doldurun. Torbayı hafifçe sıkın ve ortadan, dışa doğru spiral şekilde döndererek 3 cm. çapında yuvarlak şekiller yaratın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye, 4 cm. aralıklarla aynı işlemi yaparak hamurları yerleştirin.

Hamurların üzerine hafifçe haşhaş tohumu serpiştirin. Fırının orta rafında 12 dakika pişirin. Altı kızarıp, üstü hafifçe pembeleştiğinde fırından çıkarın. Sertleşip, soğuyana kadar bekletin. Aynı şekilde pişirdiğiniz bütün kurabiyeleri, hava almayan bir kapta saklayın.

Önemli: Eğer mutfak sıcaksa, spiral şeklinde hazırladığınız hamurlar, şeklini çabuk kaybediyor. O yüzden, hamurları hazırlar hazırlamaz fırına atın. Onlar pişerken, hamur dolu krema torbasını buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok: