6.01.2009

Kepekli Un Helvası

İnsan yaparken kokusundan doyuyor, sonrasında da yemeye pek iştah kalmıyor malesef ama söylemeliyim ki kesinlikle tadına doyum olmuyor ve beyaz una nazaran çok çok daha lezzetli..

Malzemeler:

3 Su bardağı kepekli un
200 gr. tereyağı
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker

Hazırlanışı:

Terayağını teflon tencerede eritin.
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Unun rengi dönüp, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Sıcak şerbetten yavaş yavaş ekleyin ve helva toparlanıncaya kuvvetlice karıştırın.
Helva iyice toparlanınca ocaktan alın, ağzını kapatın ve 15-20 dk kadar demlenmesini sağlayın.
Elinizle veya kaşık yardımıyla şekil vererek servis tabağına alın.
Dondurma, toz şeker, hindistan cevizi, ceviz veya arzu ettiğiniz başka şeylerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: