1.01.2009
Malez
Süt kabağı (Kobalets) ve süt ile yapılan bir çeşit muhallebidir. Kabak iyicepişirildikten sonra sürekli karıştırılır. Pişince yumuşayan kabağın içi kaşıklaoyularak çıkartılır ve gudalla (ahşap el mikseri) ile ezilir. Daha sonra içinesürekli süt katılarak (yarım kabağa 2 kg. süt konur)tekrar karıştırılır vepişmeye bırakılır .Biraz tuz ve şeker (bir kg süte 2 çorba kaşığı şeker) konur.Lazcası “Kabağiş Sütli” dir. Trabzon’lular ve Laz’lar tarafından yapılır dahabatıda ve Hemşinlilerde bilinmez. Bununla birlikte “malez” lapa anlamında RizeHemşinde kullanılır ama ineklere verilen yal kabındaki sebze karışımının adıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder