5.01.2009

Göce Köftesi

Malzemeler :

1 su bardağı düğü (ince bulgur),

1 su bardağı göce,

1 adet büyük boy soğan,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 yumurta,

2 yemek kaşığı un,

1 yemek kaşığı kuru nane

Sosu : 1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu, 2 diş sarımsak.

Yapılışı :

Düğü ile göce, sıcak suyla ıslatılır, kuru nane ufalanır ve bir müddet dinlendirilir. Bu malzemeler yoğrulurken 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edilir. Avuç içinde küçük küçük köfTlfer yapılır. Kaynayan suda haşlanır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökülür.

Hiç yorum yok: