Malzemeler :
1 su bardağı düğü (ince bulgur),
1 su bardağı göce,
1 adet büyük boy soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı kuru nane
Sosu : 1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu, 2 diş sarımsak.
Yapılışı :
Düğü ile göce, sıcak suyla ıslatılır, kuru nane ufalanır ve bir müddet dinlendirilir. Bu malzemeler yoğrulurken 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edilir. Avuç içinde küçük küçük köfTlfer yapılır. Kaynayan suda haşlanır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder