
Bulgur tuz rendelenmiş soğan nane pul biber ve et azar azar su eklenerek iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulan bulgur ile misket büyüklüğündeki köfteler yuvarlanır . Tencereye sıvı yağ konur ısınan yağda küçük doğranmış soğan pembeleştirilir salça eklenir. Nane pul biber eklendikten sonra kaynar su ve nohut eklenir . Kaynayan bu malzemeye tuz limon tuzu ve köfteler konur kaynatmaya devam edilir . Köfteler pişince ocaktan alınır. Dikkatsıcak servis yapılır.
YOĞURTLU KILORİK:
Bulgur köftelerin hamuruna baharat eklemeden yoğurularak köfteler yapılır. Tencerede su kaynatılıp tuz eklenir ve köfteler bu suda haşlanır. Pişen köfteler süzülür. Yoğurt tuz ve 2 diş sarımsak ile sarımsaklı yoğurt yapılır . Köfteler biraz soğuyunca geniş servis kabına alınıp üstüne yoğurt dökülür. 2 kaşık tere yağı kızdırılıp pul biber eklenip yoğurdun üstüne gezdirilip servis yapılır.Bu verdiğim tarif sıkça yapılan yemeklerimizdendir .
——————————————————————————–
MALZEMELER:
- 1 bardak köftelik ince bulgur
- 1 bardak yarma (bulunmazsa köftelik bulgur eklenir )
- 250 -300 gr iyi çekilmiş yağsız kıyma
- Küçük soğan ( köftenin içine rendelenip konur)
- Nane pul biber
- Tuz yağ salça limon tuzu
- Haşlanmış nohut veya mıkşer ( nohut kırığı )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder